Påverkade piloter & Missnöjda kunder

Ett av flygbolaget ”Stamresor” flygplan
Foto: Alexander Turay

Stamresor är ett nytt flygbolag som flyger inom region Stammen. Dem hade tidigare idag sin premiärflygning ut till ön sydöst om Stammen. Bolagets flygning blev minst sagt misslyckad och nu regnar det in klagomål från missnöjda kunder. William Jansson är en av de många missnöjda kunderna som nu kräver pengarna tillbaka för den dåliga flygningen, så här säger han i en intervju till stambladet:

Jag såg fram emot att åka flygplan ut till ön och tyckte att det skulle bli spännande. Jag själv är lite flygrädd men piloterna försäkrade mig om att det skulle gå bra, så jag litade på dem. Redan i start så var piloterna väldigt nära på att köra oss passagerare rakt in i en stolpe. Dem fällde inte heller upp hjulen på planet förens vi passagerare uppmanade piloterna att göra det vilket bara tyder på att dem är oerfarna. När vi skulle landa kom piloten helt snett från landningsbanan och dem kunde inte landa. Dem försökte landa en gång till och lyckades göra det efter lite om och men. Många passagerare slog huvudet i taket för att dem slog ned så hårt med hjulen när de landade. När vi kom fram till ön så skulle den ena piloten kliva ur flygplanet och vinglade in i propellrarna och skadade sig rejält, han såg väldigt påverkad ut och de var det inte bara jag som tyckte. 

William Jansson – Passagerare
William Jansson

Vi hör också av oss till polisens presstalesperson Glenn Hysén som gärna ställer upp på en intervju om händelsen.

Hur kommer ni gå tillväga med ärendet? 

Stamresor har genomfört en flygning från den stora flygplatsen ut till ön, det blev mycket komplikationer under resans gång då resenärerna ska ha varit väldigt stökiga. Resenärerna har enligt uppgift ringt in till polisens växel och värnat om hjälp för att dem håller på att dö. Polisen  tillkallas till ön. Väl på plats kollade poliserna upp eventuella skador på samtliga resande och piloter.   

Glenn Hysén

Har ni några misstankar om brott? 

Inte i nuläget det så har vi inga misstankar om brott det är isåfall om stamresor vill upprätta en anmälan mot de passagerare som var ombord eller om de passagerare dem vill göra det.

Glenn Hysén

Kommer resenärerna bli ersatta? 

Inte vad jag vet i nuläget, vissa resenärerna han inte heller med tiden för tillbakaresan. Vi har i alla fall inte fått in någon anmälan angående ersättning. Vi hänvisar er vidare till stamresor! 

Glenn Hysén
Glenn Hysén – Polismyndigheten

 

  Tipsa gärna stambladet via telefon!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *